School Visit Structure for One or Two Classes

Tyland Barn & Sevenoaks Wildlife Reserve



Early Years, Year 1, Year 2

| 10.00am – 10.30am (30 mins) | Group arrives, stores bags safely and introduction is completed. |
|---------------------------------------|------------------------------------------------------------------|
| 10.30am – 10.45am (15 mins) | Snack/toilet break |
| 10.45am – 12.00pm (75 mins) | Session 1 |
| 12.00pm – 12.45pm (45 mins) | Lunch |
| 12.45pm – 2.00pm (75 mins) | Session 2 |
| 2.00pm – 2.15pm (15 mins) | Summary |
| 2.15pm – 2.30pm (15 mins) | Begin collecting bags, getting ready for collection. |

Year 3+

| 10.00am – 10.30am (30 mins) | Group arrives, stores bags safely and introduction is completed. |
|---------------------------------------|------------------------------------------------------------------|
| 10.30am – 11.50am (80 mins) | Session 1 |
| 11.50am – 12.35pm (45 mins) | Lunch |
| 12.35pm – 2.00pm (85 mins) | Session 2 |
| 2.00pm – 2.15pm (15 mins) | Summary |
| 2.15pm – 2.30pm (15 mins) | Begin collecting bags, getting ready for collection. |

Please note – all times are approximate and subject to change on the day dependent on a range of factors and tutor discretion.







School Visit Structure for Three Classes

Tyland Barn & Sevenoaks Wildlife Reserve



Early Years, Year 1, Year 2

| 10.00am – 10.30am (30 mins) | Group arrives, stores bags safely and introduction is completed. |
|---------------------------------------|------------------------------------------------------------------|
| 10.30am – 10.45am (15 mins) | Snack |
| 10.45am – 11.35am (50 mins) | Session 1 |
| 11.35am – 12.25pm (50 mins) | Session 2 |
| 12.25pm – 1.10pm (45 mins) | Lunch |
| 1.10pm – 2.00pm (50 mins) | Session 3 |
| 2.00pm – 2.15pm (15 mins) | Summary |
| 2.15pm – 2.30pm (15 mins) | Begin collecting bags, getting ready for collection. |

Year 3+

| 10.00am – 10.30am (30 mins) | Group arrives, stores bags safely and introduction is completed. |
|---------------------------------------|------------------------------------------------------------------|
| 10.30am – 11.25am (55 mins) | Session 1 |
| 11.25am – 12.20pm (55 mins) | Session 2 |
| 12.20pm – 1.05pm (45 mins) | Lunch |
| 1.05pm – 2.00pm (55 mins) | Session 3 |
| 2.00pm – 2.15pm (15 mins) | Summary |
| 2.15pm – 2.30pm (15 mins) | Begin collecting bags, getting ready for collection. |

Please note – all times are approximate and subject to change on the day dependent on a range of factors and tutor discretion.







Registered Charity No. 239992. A company limited in England and Wales by guarantee 633098. Registered at the above address.

School Visit Structure for Four Classes

Tyland Barn & Sevenoaks Wildlife Reserve



All year groups

| 10.00am – 10.15am (15 mins) | Group arrives, stores bags safely and introduction is completed. |
|---------------------------------------|------------------------------------------------------------------|
| 10.15am – 11.00am (45 mins) | Session 1 |
| 11.00am – 11.45am (45 mins) | Session 2 |
| 11.45am – 12.30pm (45 mins) | Session 3 |
| 12.30pm – 1.15pm (45 mins) | Lunch |
| 1.15pm – 2.00pm (45 mins) | Session 4 |
| 2.00pm – 2.30pm (15 mins) | Begin collecting bags, getting ready for collection. |

Please note – all times are approximate and subject to change on the day dependent on a range of factors and tutor discretion.



Head Office: Kent Wildlife Trust, Tyland Barn, Sandling, Maidstone, Kent ME14 3BD Tel: 01622 662012 | info@kentwildlife.org.uk | kentwildlifetrust.org.uk



